Nuförtiden är det många som tycker om att göra sina egna smycken. De smyckestillverkare som blivit riktigt bitna har startat egna företag där de designar egna smycken efter tycke och smak. Det finns många olika stilar på smyckena idag eftersom det finns flera smyckesdesigners som har sin helt personliga unika stil.

Det som behövs för smyckestillverkning är till exempel tång och tråd att trä pärlor och andra föremål på. Swarovski-kristall är glasstenar och pärlor av högsta kvalitet som lyser och gnistrar i lampors sken. Det finns många, fina, klara färger att välja mellan.

Odlade pärlor är pärlor som fått växa till sig i musslor som man har i stora dammar och där man planterat in sandkorn som musslan sen omvandlar till riktiga pärlor. Odlade pärlor är dock mycket billigare än vilda pärlor. I skönhet behöver de inte skilja sig nämnvärt åt. Men de pärlor man hittar i vilt tillstånd är inte lika många som de pärlor man kan få fram i odlingsbassängerna. Man kan köpa pärlor på tråd om det är så att man vill ha mycket pärlor. Annars kan man köpa enstaka odlade pärlor i olika hobbyaffärer.

På halsband och armband kan man även hänga på olika berlocker och andra småsaker som man tycker om.

Man kan också gjuta små figurer i betong som man kan ha i trädgården eller göra smycken av. Det är många oväntade material som man kan använda sig av för att tillverka smycken och andra prydnadssaker.

Krukor och byttor kan man gjuta i betong och ha på balkongen eller i trädgården.

Om man gillar att göra smycken så är en naturlig vidareutveckling att lära sig smida i silver. Förr var guldsmederna även silversmeder men idag behöver man inte gå en lång utbildning för att lära sig enklare silversmide. Det räcker om man går en kurs så kan man lära sig att göra ringar, smycken av olika slag och även större saker. Man kan även lära sig att lägga in stenar eller kombinera med pärlor eller plaster. Att göra en ring lär en nybörjare alla grunder i silversmide. Därifrån är det bara att vidareutveckla smyckestillverkningen eller att göra andra saker i silver.

Att arbeta med papper kan man göra på många olika sätt. Scrapbooking har länge varit populärt. Då gör man fina dekorationer med hjälp av olikfärgade och olikmönstrade papper. Man klipper och klistrar in olika pappersbitar och även tygbitar på ett ark som man kanske sedan gör till ett vykort.

Att göra pappersmassa som man sedan formar till olika slags djur eller figurer kan också vara roligt, i synnerhet för barnen. Men även vuxna kan roa sig med att göra figurer i papier-maché. Om man ska göra större figurer så är det bra att ha en stomme som man bygger upp figuren omkring. Det kan till exempel vara hönsnät som är stommen som man sedan klär med pappersmassa.Previous Article
Next Article