Konst

Kultur i hemmet

Kultur är ett ämne som berör alla, men det ser annorlunda ut beroende på var man bor. I Sverige kan det verka svårt att vara mångkulturell, just på grund av att svenskar har sin egna kultur. Men i själva verket finns det väldigt mycket som kan göras för att få mer kultur i hemmet, det kräver bara att man går utanför sin comfort zone. Denna artikel kommer därför ge tips och råd kring hur hemmet kan bli mer spännande genom inspiration från andra kulturer.

Köp hem vin

Vin är en dryck som sedan några årtionden tillbaka inte var lika populär som den är nu. Sverige har nämligen inga lokala vinodlare och många svenskar dricker mest öl eller starkspritt. Detta är en tradition som håller på att förändras, varpå det går att beställa hem en mängd olika typer av viner till ett bra pris. En av dessa hemsidor är Vinoteket och det går att beställa vin direkt hem till dörren, vilket många svenskar uppskattar. På så sätt går det att göra sitt hem mer unikt genom viner från hela världen. Exempelvis säljs det både franska, sydafrikanska, italienska och australiensiska viner på nätet numera. Dessa viner kan därefter sättas i en vinkyl i köket vilket ofta gör gästerna mer intresserade.

Tänk över matlagningen

Många svenskar håller sig ofta till traditionell mat som köttbullar och falukorv på grund av rädslan att göra fel. Men i själva verket är det faktiskt inte så svårt att laga kryddstark mat, det viktiga är bara att rätt ingredienser köps hem. I många fall kan detta dock kräva att man behöver besöka nya matvarubutiker som säljer annorlunda produkter. Ica och Coop har i de flesta fallen inte några originella indiska kryddor exempelvis, utan allt mals ner till vad som kallas en currykrydda. I själva verket är en curry utgjord av en mängd olika kryddor, exempelvis kryddnejlika, torkad chili, gurkmeja, kardemumma och en massa annat.

Genom att tänka om vad gäller matlagningen innebär det också att man bjuder in en helt ny matkultur. Det finns otroligt många recept på nätet och alla varor går i princip att få tag på inom Sverige. Det kan dock vara bra att ta del av recept som är på engelska, då de svenska recepten ofta är väldigt förenklade.Previous Article