Konst

Älskar du att sjunga?

Om du älskar att sjunga är det ett intresse som du kommer att bära med dig hela livet, och i livets alla skeenden. Det finns mycket som du kan göra för att både få sjunga mer, men också att utvecklas som sångare. Det spelar ingen roll om du kan sjunga solo eller föredrar att främst vara en stämma i en kör, du kan alltid göra något mer av ditt sångintresse.

Musik är glädje

Sång är mer än bara toner och musik, det är en glädje som man kan ta med sig överallt. En sång kan också hjälpa oss att uttrycka våra känslor för stunden: spirande lycka när man träffat kärleken, snabb pop under ett joggingpass eller en vemodig melodi som hjälper vid sorg eller nedstämdhet. För många hör också musik och dans ihop. Det är roligt att få sätta på sig snygga kläder och gå ut med vänner för att antigen lyssna på musik eller dansa. Förutom att det är skönt att ha bra musik i öronen på väg till skolan eller jobbet, så klart. Om du letar efter snygga kläder bör du kolla Rockandblue hos Johnells – Rockandblue har en stark rock’n’roll-estetik med en rebellisk och ungdomlig inställning och sofistikerad skandinavisk stil. Vi kan uttrycka vilka vi är genom både musiken och våra kläder.

Sjunga i kör

Om du inte redan sjunger i kör, så är det ett enkelt sätt att både få sjunga och få lära känna likasinnade. Sverige är ett riktigt körland, vi älskar allsång och att sjunga i kör. Det spelar ingen roll var du bor i landet, överallt kan du hitta en kör. Det lättaste sättet är att se vilka körer som de olika kyrkorna har. Det brukar finnas många olika slags körer i kyrkorna och du behöver inte gå i kyrkan för att för vara med – alla brukar vara välkomna. På vissa orter finns det också andra körer eller små ensembler. Om du vill vara med i en mindre kör som har något slags fokus, så krävs det ofta att du har en viss musikalisk begåvning och att du kan läsa noter. Om du spelar piano, då kan du också starta en kör. Det underlättar att kunna kompa med ackord, för du i så fall kan spela vilket sång som helst.

Sjunga solo

Om du är riktigt duktig på att sjunga kan du också sjunga solo. I de flesta körer behövs en eller par solister, och är du med i en kör kommer du nog att bli tillfrågad. I annat fall kan du starta ett band. Antingen letar du upp ett band som behöver en solist, eller så letar du upp andra personer som vill spela och sjunga tillsammans med dig. Att ta sånglektioner kostar ganska mycket förvisso, men det kan vara värt varenda krona att ta några lektioner för att lära dig rätt teknik.Previous Article
Next Article