Konst

Varje blomma är ett konstverk

Ordet kultur är ett ord som klingar relativt olika i våra öron. Det som vi ofta tänker på först är teater, film, sång och dans. Sedan finns det otroligt mycket mer som har ordet kultur i sig. Listan kan göras lång och många hittar en kulturform som passar dem bra och som gör att det finns något att pyssla med eller att delta i. Det blir ofta en livsstil.

Kika med fördel in hos Homeroom och hitta din rabattkod som du kan ha stor glädje av. Genom att använda sig av en rabattkod blir det fina priser på mycket bra att ha användning för både inne i hemmet och även saker som kommer till glädje utomhus. Kanske finns det en veranda som är full av vackra egenodlade blommor som i sig utgör ett konstverk, då kan det också behövas något mysigt föremål eller möbel som gör att det går att njuta än mer av sin odling. Är det ett större utrymme där blommorna gror och växer sig stolta med hjälp av omtänksamma händer, ja då kan det vara skönt att kunna ligga i exempelvis en hammock med en skön kudde under nacken och njuta av dofterna i en vilopaus. Eller bjud in vänner och bekanta vid ett trevligt set av bord och stolar till en go fikastund eller middag. Det lär bli succé. Att umgås mår alla bra av och har gjort i alla tider världen över på olika sätt.

Begreppet kultur varierar över hela världen i sin betydelse. I norden har vi mer och mer tagit del av andra kulturer genom resor med mera.

Ordet film kom på sent 1800-tal och följdes snart av biografer och vi vet alla hur fantastiskt det är att se en härlig film som engagerar och berör. När det kommer till blomsterspråk så är det en kultur i sig och finns över hela världen. Det finns alltid ett budskap när blommor ges bort och ofta tas florister till hjälp för att få ihop exempelvis en bukett som är i harmoni när det kommer till färg och form. I naturen går det att plocka ihop en vacker bukett av vilda blommor och den som har som livsstil att odla på egen mark kan även lyckas med ett skott från de av naturen uppkomna blommorna.

Många är det som älskar att odla blommor på olika sätt. Garanterat har alla de fler än en gång tittat noga på varje liten eller stor enskild blomma och sett att var och en i sig är ett fantastiskt konstverk.