Konst

Latinamerikanska kulturen och arkitektonisk stil

Vid bygge och renovering spelar kulturen en stor roll eftersom den påverkar den arkitektoniska stilen och designen. Kultur handlar om människors drömmar, perspektiv, rädslor och värderingar. Att bygga enligt en viss arkitektonisk stil kan bidra till förståelse av en annan kultur och få människor att komma närmare varandra. Den latinamerikanska kulturen och byggnadskonsten är mycket speciell och kan föra dig närmare denna spännande kultur.

Läs vidare för att titta närmare på vad som kännetecknar den latinamerikanska arkitekturen!

Lär känna den latinamerikanska arkitekturen

En välkänd fras som ger en inblick i den latinamerikanska arkitekturen är “mi casa es tu casa” – “mitt hem är ditt hem”. Denna fras skildrar värmen och gästfriheten i deras arkitektur och design. Den latinamerikanska kulturen utmärker sig nämligen av vänlighet och öppenhet som kan upplevas vid deras stora evenemang, som på till exempel Rio Carnival som är den största karnevalen i världen.

Den arkitektoniska stilen och designen kännetecknas av det förflutna, nuet och däremellan. Långt före Christopher Columbus upptäckte Amerika 1492 fanns det redan en välutvecklad kultur med rik historia. När sedan spanjorer och portugiser började kolonisera byggdes stora men enkla strukturer med utsmyckade dörröppningar, vilka oftast byggdes med inhemska material och ett platt tak. I Mexiko finns det fortfarande många byggnader kvar från denna epok.

Numera är betong är mycket vanligt byggmaterial på grund av dess enkelhet och motståndskraft mot mögel och eld. Detta byggmaterial är även otroligt robust och på samma gång flexibelt, du kan nämligen bygga allt ifrån dekorativa detaljer till strukturella element.

Precis som du kanske anar så gillar människorna i Latinamerika verkligen dans och rytm, många danser är internationellt kända såsom salsa och bachata. Att dansa och lyssna på salsa är en stor del av den latinamerikanska kulturen, något som också färgar av sig på den arkitektoniska stilen och designen. Färgglada nyanser och öppenhet är två nyckelord som sammanfattar det latinamerikanska.

Låt en certifierad hantverkare bygga åt dig

Du sparar mycket tid och energi genom att låta kunniga, kvalificerade och certifierade hantverkare göra jobbet åt dig. Ta kontakt med Built för att få hjälp att hitta en tillförlitlig byggfirma med lokal närvaro. Vilka är Built? Built är en förmedlare med fokus på byggtjänster och grundades för att förenkla och göra det smidigare att genomföra byggprojekt. Du är trygg i deras händer eftersom ägarna bakom Built har över 10 års erfarenhet av förmedling och av att driva byggbolag.