Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2017-06-13

Nu kan även Burlövs företag få fiber

Fotograf: Johnér

Utbyggnaden av Burlövs Öppna Stadsnät har hittills fokuserats på de beslutade villaområdena. För företag har möjligheterna varit begränsade till Företagsbyn, men nu öppnar vi upp för att ansluta företag även i andra delar av kommunen.

Fiber är en snabb och stabil lösning för bredband, tv och telefoni. I takt med att allt mer i vårt samhälle digitaliseras och blir tillgängligt via internet stiger även kraven på bättre uppkopplingar. Därför arbetar Burlövs kommun sedan ungefär ett och ett halvt år med att bygga ut Burlövs Öppna Stadsnät, som ska erbjuda fiberanslutningar för kommunens invånare och företag.

 

När utbyggnaden påbörjades låg fokus framför allt på de beslutade villaområdena, medan endast företagare inom Företagsbyn kunnat beställa anslutning. Nu har beslut fattats om hur företagsanslutningar ska skötas även i resten av kommunen och därmed har arbetet påbörjats med att planera den fortsatta utbyggnaden, bortom de tidigare definierade områdena.

 

Det stadsnätet framför allt erbjuder företag är så kallad svartfiber. Det innebär att stadsnätet tillhandahåller själva fibern medan kunden själv står för den aktiva utrustningen. På det sättet kan kunden helt fritt välja leverantör och tjänster och får den kapacitet och säkerhet som företaget behöver.

 

Har du ett företag och är intresserad av att få fiber genom Burlövs Öppna Stadsnät? Anmäl ditt intresse på stadsnätsportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, så hör vi av oss och berättar mer!

Senast uppdaterad:
2017-06-14