Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2017-02-24

Sommarjobb 2017

Projektarbete, starta eget eller sommarjobb? Möjligheterna som erbjuds är många för dig som söker sommarjobb.

Från och med den 1 mars kan du söka kommunala sommaruppdrag i Burlövs kommun.   

Det erbjuder kommunen

Sommaren kommer att vara här snabbare än du anar. Burlövs kommun vill erbjuda dig som ung möjlighet till en värdefull jobberfarenhet under sommaren 2017. Intresset för de sommaruppdrag som erbjuds är alltid stort och det brukar vara runt 200 personer som söker platserna varje år, varav cirka hälften får chansen.

Här har vi samlat svaren på några vanliga frågor gällande kommunens sommaruppdrag för ungdomar.

Vi erbjuder tre olika typer av uppdrag:

  1. Sommarjobb inom kommunala verksamheter (främst vård och skola)
  2. Starta eget företag under sommaren 2017.
  3. Projektarbete

Vem kan söka?

Du måste vara skriven i Burlövs kommun och får inte ha haft sommarjobb eller uppdrag via kommunen tidigare. För dig som söker plats inom kommunens verksamheter gäller att du ska vara mellan 15 och 18 år gammal när sommarjobbet påbörjas. För dig som vill starta eget företag eller jobba med projektarbete gäller att du ska vara mellan 15 och 19 år när uppdraget börjar.

Hur ansöker jag?

www.peakburlov.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer du att hitta all information om var du ska logga in för att ansöka. Du kommer att behöva skriva ett kort personligt brev och fylla i uppgifter om dig själv.

Hur går det till?

När vi har fått in din ansökan får du först en bekräftelse på att du har ansökt och kommer sedan att kallas till intervju. Alla sökande som inte har jobbat i kommunen tidigare och uppfyller kraven ovan får komma på intervju eftersom vi tycker att det är en bra träning för framtiden.

Efter intervjuerna matchar vi de sökande mot de olika sommaruppdragen och meddelar dig om du har fått en plats och i så fall var. När du har fått ditt besked måste du välja om du vill tacka ja eller nej.

Innan sommaruppdraget startar håller vi ett informationsmöte, så att du vet vad du kan förvänta dig och så att du känner till de eventuella säkerhetsföreskrifter och rutiner som gäller för din arbetsplats.

Får jag någon lön?

Alla uppdrag utom starta eget ger en lön. Lönen är avtalad om innan och den är inte individuellt satt. De som blir entreprenörer för en sommar kommer också att få en ersättning för den utbildning som de går samt ett startbidrag till sitt företagande.

Kan jag önska vilket sommaruppdrag jag ska få?

Ja, men det är kommunen som gör matchningen. Det innebär att du kanske inte får det du önskat utan erbjuds en plats som är den bästa möjliga för dig som sökt utifrån de resurser som finns.

Du har givetvis rätt att tacka nej till en plats om du inte vill ha den. Vi kommer göra allt vi kan för att du ska bli nöjd och få rätt uppdrag. Läs mer på: www.peakburlov.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:
2017-03-02